La Boina Roja

Linux, the struggles are real!

Ik heb heel lang de dans kunnen ontspringen…

Leave a comment

Maar vandaag, moest óók ik er aan geloven. Vandaag heb ik namelijk een fraude sms ontvangen, mijn eerste phishing 😎

Mijn eerste reactie was paniek, dat geef ik eerlijk toe 😳  Ik heb meteen de klantenservice van de Belastingdienst gebeld (0800 0543), die was al gesloten. Zou het sms-je met opzet zo laat verstuurd zijn?  Daarna  ben ik ingelogd op DigiD, en er was geen belastingschuld te bekennen, pfieeuw!

Toen besloot ik om op het linkje in de sms te klikken (beste lezer doe dit NOOIT EN TE NIMMER!). Ik kreeg het volgende te zien:

(Ik heb natuurlijk geen rooie cent overgemaakt!)

Nieuwsgierig als ik ben, heb  ik naar het nummer gebeld van waar het sms-je is verstuurd . Voicemail box was helemaal vol, waarschijnlijk volgescholden 😎

Beste lezer, meld dit soort fraudes bij de fraudehelpdesk en verwijder de betreffende sms-jes meteen. Hoe meer meldingen, hoe groter de kans dat deze misdadige figuren gepakt worden. (Deze specifieke fraude is al  bekend, bij de fraudehelpdesk.)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s